Det er mange ting som tyder på at husbygging nå og senere vil være to forskjellige ting. Det er fordi vi står ovenfor utfordringer som gjør at vi må tenke nytt når det gjelder forbruk og utvinning av naturressursene.
Vi har for lengst vendt oss til passivhus og nullvisjoner, uten at alle helt har klart å ta inn over seg alle mulighetene som er til stedet allerede. Mange har likevel endret oppvarmings-potensialet sitt med varmepumper og overgang til vannbåren kraft. Noen har til og med skaffet seg solceller, men det er først og fremst på hytta.
Nå skal vi se på 4 ting som vil være annerledes i fremtidige hus.
Nano-modifisert isolasjon
Nanoteknologien har kommet langt, og med denne kan man skape materialer som er mye mer holdbare. Dessuten vil man kunne skape materialer som isolerer ved streng kulde, og puster i varmere perioder. Når man har et hus som faktisk er modifisert med nanoteknologi, da har vi kommet langt i utviklingen for byggebransjen.
Helt trådløst nettverk
Vi har allerede kommet langt med trådløs teknologi. De fleste er koblet opp med en ruter og en forsterker, og kan surfe dagen lang uten kabler på noen måte. Det vil bli strømbesparende for mange flere. Hverken ovner, lys eller andre enheter trenger å være kablet, fordi alt er koblet trådløst mot en transistor. Dette vil bety store besparelser på miljøet og husbyggerne.
Det er godt å ha full nettilgang, f.eks. når man bruker en velkomstbonus fra et online kasino. Da slipper man å tenke på batteri og lading.
Fullstendig fornybar
Selv materialene som brukes, vil være byggmasse som har vært brukt før og som skal brukes igjen senere. Det er store krav til hvordan hus bygges i dag, og kravene vil ikke bli mindre med årene. Det vil bli fokus på enda flere sunne materialer som har lenger holdbarhet og bedre nytteeffekt.
Hus og kortreist mat
Vi ser konturene av en annen utvikling. Det å kunne hente ut grønnsaker og frukt fra hagen har vært et privilegium for folk på bygda. Men åker og jord kan også lages midt i byen. Det kan være kapsler med grønne områder for dyrking av mat, noe som blir mer og mer viktig når verden stenges ned.